Waarom jouw bedrijf een website nodig heeft

Marketing

De online aanwezigheid van een bedrijf, ongeacht de branche, kan een grote invloed hebben op het succes. In het huidige digitale tijdperk onderschatten veel bedrijven nog steeds dat de meeste van hun klanten hun website zullen bezoeken voordat ze een aankoop doen.

Gepubliceerd op: 02 juli 2020
Why your business needs a website

Het hebben van een robuuste online aanwezigheid, vooral een goed ontworpen website, is cruciaal voor het genereren van meer inkomsten. Hoewel de kwaliteit van je website van invloed is op je resultaten, is de primaire focus van dit artikel om de noodzaak van het hebben van een website te benadrukken.

Ik heb talloze bedrijven van verschillende grootte geholpen bij het opzetten van hun digitale aanwezigheid. Soms aarzelen organisaties om online te gaan omdat ze het gevoel hebben dat ze geen technische vaardigheden hebben of niet weten hoe ze een website moeten beheren. Andere keren maken bedrijven zich zorgen over de kosten.

Gelukkig is er een oplossing voor elke zorg. Als je nog steeds overtuigd moet worden, zijn hier de belangrijkste redenen waarom een website essentieel is voor je bedrijf:

Geloofwaardigheid

Een van de belangrijkste redenen om een website te hebben is om de geloofwaardigheid van je organisatie te vergroten. De kans is groot dat meerdere aanbieders een dienst aanbieden die vergelijkbaar is met de uwe. Een goed ontworpen website die duidelijk kwaliteitsinformatie communiceert naar uw klanten kan u helpen op te vallen.

Zonder website kunnen mensen twijfelen aan je legitimiteit als bedrijf. Een website biedt de kans om een goede eerste indruk te maken en potentiële klanten ervan te overtuigen dat u een geloofwaardig bedrijf bent.

Merk

Je merk laten zien aan potentiële klanten is van vitaal belang. Door duidelijk vast te stellen wie je bent, waar je voor staat en waar je voor staat, vergroot je de kans dat je klanten aantrekt.

Een website onderscheidt je ook van concurrenten. Zonder website kan het een enorme uitdaging zijn om mensen gemakkelijk toegang te geven tot betrouwbare informatie over je bedrijf.

Leads

Een van de meest overtuigende redenen om een website te hebben is de mogelijkheid om leads te genereren.

Zodra mensen u online vinden, geïnteresseerd raken in uw product of dienst en meer willen weten, weten ze hoe ze contact met u kunnen opnemen via de informatie op uw website. Dit vergroot uw verkoopkansen. Ondanks de initiële kosten biedt een website, mits correct gebruikt, een positief rendement op investering (ROI).

Organisch verkeer

Met een SEO-geoptimaliseerde website kunt u verschijnen in de zoekresultaten van Google. Dit betekent dat wanneer mensen zoeken naar een product of dienst, uw website een kans heeft om te verschijnen in de resultaten, waardoor uw klantenbestand aanzienlijk wordt uitgebreid.

Tijdsbesparing en betere klantenservice

Veel bedrijven krijgen telefoontjes van prospects of bestaande klanten met eenvoudige vragen over de locatie en openingstijden. Het missen van deze telefoontjes kan leiden tot ontevredenheid bij de klant en het beantwoorden ervan kan uw personeel afleiden van belangrijkere taken. Een website kan deze telefoontjes verminderen en de interne productiviteit verbeteren. Het helpt klanten ook nuttige informatie te vinden zonder dat ze hoeven te bellen, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Updates en mededelingen

Omdat je website 24/7 toegankelijk is, is het makkelijk om updates en aankondigingen voor je klanten te plaatsen. Zo blijven ze op de hoogte van alles wat je doet. Als er iets wordt gepost dat voor hen relevant is, vergroot je de kans op upselling.

Digitale marketing

Als je van plan bent om digitale marketing in te zetten om leads te verhogen en je bedrijf te laten groeien, wil je verkeer naar een website of landingspagina leiden. Door gebruik te maken van historisch verkeer naar je website, kun je je richten op de meest gekwalificeerde klanten en de beste ROI behalen op je advertentie-uitgaven. Deze instelling kan niet met terugwerkende kracht worden gedaan, dus het is het beste om je website in een vroeg stadium op te zetten, zelfs als je niet van plan bent om meteen advertenties te plaatsen.

Websites zijn tegenwoordig essentieel voor bedrijven. Ik raad je sterk aan om er een te maken als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt hem na verloop van tijd verbeteren, maar het belangrijkste is om er nu mee te beginnen.

minuten lezen

Deel dit artikel:

Maxime pardon 2023 11 14 112600 fogr
Geschreven door
Maxime Pardon

— Dit vind je misschien ook interessant...

Mockup
9 december 2022
Craft CMS

Volledig vernieuwde website voor Oorlogsgravenstichting

Toekomstbestendig beheer van gegevens en inhoud. Integratie van een nieuw SRS met een nieuwe website.

Go to: Lees meer
20 must-skills for software developers in 2021
28 april 2021
Learning

20 must-skills voor softwareontwikkelaars in 2021

Of je nu al een ervaren ontwikkelaar bent of net begint, als je echt goed wilt worden in deze branche, moet je voortdurend je vaardigheden bijschaven om relevant te blijven. Hier zijn enkele van de meest waardevolle vaardigheden voor ontwikkelaars om dit jaar aan te werken.

Go to: Lees meer
Mockup
10 maart 2023
Technologie

Co-creatie van de nieuwe Gumption-website

Implementatie van een herontwerp door Oddball en migratie van bestaande inhoud.

Go to: Lees meer

Wil je samenwerken? Stuur ons een berichtje

hello@maxpdesign.beContacteer ons
MenuFollow me