Waarom is website-onderhoud belangrijk?

Technologie

Net als auto's hebben websites onderhoud nodig om goed te functioneren. Als u uw site goed onderhoudt, zorgt u voor de veiligheid van de site, verhoogt u het aantal nieuwe bezoekers, stimuleert u terugkerend verkeer en nog veel meer.

Gepubliceerd op: 01 september 2021
Bijgewerkt op: 08 mei 2024
Pexels kateryna babaieva 3181187

Verbeterde beveiliging

De meeste websites worden tegenwoordig gebouwd met een CMS (Content Management System) zoals Wordpress, Drupal, Craft,.... Ze worden gebruikt om functies aan te bieden zoals het schrijven van blogartikelen, e-commerce, het aanmaken van nieuwe pagina's. Een database wordt gebruikt om al deze gegevens op te slaan en je wilt niet dat hackers toegang kunnen krijgen tot deze gegevens. Technologie evolueert voortdurend en dit kan leiden tot zwakke plekken in de beveiliging. Updates voor deze CMS'en bieden beveiligingspatches, maar vereisen soms extra werk van een ontwikkelaar om ervoor te zorgen dat deze patches geen andere dingen op je website kapot maken.

Siteverkeer stimuleren (SEO)

Om zoekers de beste kwaliteit content te bieden, verhogen zoekmachines zoals Google de ranking voor websites die regelmatig worden bijgewerkt. Een hogere ranking verhoogt de zichtbaarheid van je site, waardoor de kans groter is dat je inhoud verschijnt wanneer je doelpubliek zoekt op relevante zoekwoorden. Uw site bijwerken met waardevolle informatie, gebroken links herstellen, dubbele pagina's verwijderen en uw inhoud up-to-date houden, zal zowel nieuwe als terugkerende bezoekers aantrekken.

Betere gebruikerservaring

Sommige functies op je website zijn waarschijnlijk gebouwd met behulp van een bibliotheek van derden die code levert om gemakkelijker dingen te bouwen, zoals een afbeeldingsgalerij, contactformulier of pop-ups. Het is mogelijk dat deze functies kapot gaan omdat ze ook afhankelijk zijn van andere code. Door deze bibliotheken bij te werken kun je voorkomen dat bepaalde functies op je website kapot gaan en dat gebruikers weggaan omdat deze functies niet meer werken.

Het zal je op de lange termijn geld besparen

Als een website niet regelmatig wordt onderhouden, wat ook betekent dat er geen nieuwe inhoud is, kan hij slecht gaan presteren in zoekmachines (Google). Zoals hierboven beschreven kunnen functies raar gaan doen of kapot gaan. Misschien is het ontwerp niet meer up-to-date en kan het de gebruikerservaring beïnvloeden. Het overslaan van updates (zoals 3.0 naar 5.0) is een grote nee-nee omdat je uiteindelijk op een dag gedwongen wordt om de nieuwe updates te installeren. En die ene dag is het risico veel groter omdat andere modules dan verouderd zijn.

Wanneer je nalaat om updates te maken wanneer ze beschikbaar zijn, maar ze later alsnog moet maken, wordt het een veel grotere ontwikkel- en Q/A-inspanning. De ontwikkelaar zal veel meer tijd moeten besteden aan het maken van de updates omdat de impact op de site groter is door het grotere aantal updates en modulewijzigingen na verloop van tijd. Er is ook meer tijd nodig voor QA vanwege de toegenomen functionaliteit op de betreffende site. Als u de update implementeert zodra deze beschikbaar is, beschikt u meteen over de nieuwste en beste functionaliteit, waardoor uw site er over de hele linie op vooruitgaat.

minuten lezen

Deel dit artikel:

Maxime pardon 2023 11 14 112600 fogr
Geschreven door
Maxime Pardon

— Dit vind je misschien ook interessant...

Mockup
9 december 2022
Craft CMS

Volledig vernieuwde website voor Oorlogsgravenstichting

Toekomstbestendig beheer van gegevens en inhoud. Integratie van een nieuw SRS met een nieuwe website.

Go to: Lees meer
20 must-skills for software developers in 2021
28 april 2021
Learning

20 must-skills voor softwareontwikkelaars in 2021

Of je nu al een ervaren ontwikkelaar bent of net begint, als je echt goed wilt worden in deze branche, moet je voortdurend je vaardigheden bijschaven om relevant te blijven. Hier zijn enkele van de meest waardevolle vaardigheden voor ontwikkelaars om dit jaar aan te werken.

Go to: Lees meer
Mockup
10 maart 2023
Technologie

Co-creatie van de nieuwe Gumption-website

Implementatie van een herontwerp door Oddball en migratie van bestaande inhoud.

Go to: Lees meer

Wil je samenwerken? Stuur ons een berichtje

hello@maxpdesign.beContacteer ons
MenuFollow me