Volledig vernieuwde website voor Oorlogsgravenstichting

Craft CMSTechnologie

Oorlogsgravenstichting houdt alle basisinformatie bij over de 180.000 oorlogsslachtoffers die zij sinds de Tweede Wereldoorlog heeft geregistreerd. Daarnaast onderhoudt de stichting wereldwijd 50.000 oorlogsgraven.

Gepubliceerd op: 09 december 2022
Mockup

Oorlogsgravenstichting had een slachtofferregistratiesysteem waarmee zij de basisgegevens van oorlogsslachtoffers en oorlogsgraven beheerde. Die centrale applicatie was echter ontwikkeld met inmiddels verouderde technologie. Bovendien bood het te weinig flexibiliteit en gebruiksgemak. Voor de kleinste aanpassing moest de stichting de softwareleverancier inschakelen: een inefficiënte en tijdrovende manier van werken. De website had hetzelfde probleem. Ook daar was het content management systeem verouderd.

Oorlogsgravenstichting nl

Future-proofing data and content management

Voor het CMS van de website hebben we gekozen om te werken met Craft CMS. Craft is een betaalbaar, modern, open-source CMS met uitstekende beveiliging en ondersteuning van de eerste partij. Dit CMS is een perfecte basis om een schaalbare website te bouwen die intuïtief en gebruiksvriendelijk is voor de klant. Het dashboard om hun content te beheren is volledig ingesteld op hun behoeften.

Ook het slachtofferregistratiesysteem werd volledig vernieuwd door EsperantoXL. Ze gingen aan de slag met WEM, een no-code ontwikkelplatform waarmee niet-programmeurs eenvoudig applicaties kunnen bouwen. Medewerkers uit het bedrijf zonder specialistische IT-kennis kunnen hiermee snel en eenvoudig applicaties modelleren.

Oorlogsgravenstichting nl admin entries

Snelle en relevante zoekmachine

De enorme database met slachtoffers en oorlogsgraven moet gemakkelijk doorzoekbaar zijn voor mensen op de website. Voor deze zoekmachine hebben we Meilisearch gebruikt. Een open-source, razendsnelle en hyper-relevante zoekmachine. Op een zeer flexibele manier kunnen we gegevens van de website indexeren en doorzoekbaar maken in deze zoekmachine. De integratie tussen het CMS en de zoekmachine is volledig automatisch en up-to-date opgebouwd.

Www meilisearch com

Doelgerichte en nauwe samenwerking

EsperantoXL zorgde voor het algemene projectmanagement, maar leverde ook operationele ondersteuning voor de bouw van de nieuwe technologieplatforms en de overdracht van alle relevante gegevens en content. Door nauw samen te werken, waren we in staat om de gegevensstroom van het nieuwe SRS naar het nieuwe CMS op een zeer efficiënte manier te integreren.

Door onze expertise op verschillende gebieden te combineren, waren we in staat om War Graves Foundation te voorzien van een digitale infrastructuur die gebruiksvriendelijk te beheren is en schaalbaar in de toekomst.

Meer over deze case?

Wil je meer lezen over deze case? Klik op de knop hieronder voor een uitgebreidere uitleg over deze case

minuten lezen

Deel dit artikel:

Maxime pardon 2023 11 14 112600 fogr
Geschreven door
Maxime Pardon

— Dit vind je misschien ook interessant...

20 must-skills for software developers in 2021
28 april 2021
Learning

20 must-skills voor softwareontwikkelaars in 2021

Of je nu al een ervaren ontwikkelaar bent of net begint, als je echt goed wilt worden in deze branche, moet je voortdurend je vaardigheden bijschaven om relevant te blijven. Hier zijn enkele van de meest waardevolle vaardigheden voor ontwikkelaars om dit jaar aan te werken.

Go to: Lees meer
Mockup
10 maart 2023
Technologie

Co-creatie van de nieuwe Gumption-website

Implementatie van een herontwerp door Oddball en migratie van bestaande inhoud.

Go to: Lees meer
What is a Content Management System?
29 juni 2020
Craft CMS

Wat is een Content Management Systeem?

Een CMS is dus een hulpmiddel waarmee je inhoud aan je website kunt toevoegen zonder code te hoeven schrijven.

Go to: Lees meer

Wil je samenwerken? Stuur ons een berichtje

hello@maxpdesign.beContacteer ons
MenuFollow me