Users aanmaken

Ga in de backend via de navigatie aan de linkerkant naar Users.

Users zijn alle gebruikers van de backend van de website. De meeste sites hebben enkel content managers. Sommige websites hebben een platform waarbij alle leden een eigen login hebben, of stagiaires en werknemers die enkel tot een bepaald deel van de backend toegang mogen krijgen. Laat het ons weten indien je andere rollen naast de content managers wil toevoegen, dan maken we deze voor jullie aan. Dit deel wordt dan samen bekeken tijdens de opleiding.

Hoe kan ik een nieuwe user aanmaken?

Nieuwe users aanmaken is volledig gratis. Je kan zelf een nieuwe user aanmaken via de knop + New user rechtsboven. Je vult een voornaam, achternaam en verplicht een e-mailadres in. Vink aan dat de nieuwe user graag een e-mail wenst te ontvangen. Belangrijk is dat je in de tweede tab bij Permissions aanvinkt dat de nieuwe user een content manager is, en klik op Save. Zo krijgt de nieuwe gebruiker dezelfde rechten om content aan te passen als de andere Content Managers. Tot slot moet je als beveiliging je persoonlijk wachtwoord nog eens invullen om de user te kunnen toevoegen. De persoon in kwestie krijgt nu een e-mail toegestuurd met zijn persoonlijke inloggegevens.

Er is geen maximum op het aantal users dat je kan aanmaken. We willen er dan ook op aandringen om voor iedere content manager of collega een aparte login aan te maken. Zo kan er geen verwarring ontstaan over wie aanpassingen heeft gemaakt aan een bepaalde pagina.

Hoe kan ik een user op non-actief zetten?

Wanneer een collega weggaat, kunnen jullie deze persoon op non-actief zetten of “suspenden”. Zo kan deze persoon niet meer inloggen in de backend. Deleten gaat niet uit veiligheid. De user blijft bestaan omdat anders alle data die deze user heeft ingegeven ook verwijderd zou worden samen met het account.

Klik op de persoon die je op non-actief wil zetten. Klik op het tandwiel rechtsonder en kies Suspend. Op dezelfde manier kan je de persoon ook terug unsuspenden.

Wanneer je in het overzicht van alle users klikt op All kan je zien welke users op actief, pending of suspended staan. Pending wil zeggen dat ze hun activatielink in de activatiemail nog niet hebben aangeklikt en dat ze dus voorlopig nog niet kunnen inloggen in de backend. De andere statussen zullen jullie niet nodig hebben.

Need support

Can't find the answer you're looking for?

Contact Support

Want to work together? Let's talk

hello@maxpdesign.beContact me
Menu
Menu