Menu

Telefoonnummer:

+32 496 89 49 32

E-mail:

hello@maxpdesign.be


Compleet vernieuwde website voor Oorlogsgravenstichting

04 oktober 2022
Mockup ipad laptop 2

Oorlogsgravenstichting houdt alle basisinformatie bij over de 180.000 oorlogsslachtoffers die zij registreerde sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast onderhoudt de stichting wereldwijd 50.000 oorlogsgraven. Oorlogsgravenstichting beschikte over een slachtofferregistratiesysteem waarmee zij de basisgegevens van oorlogsslachtoffers en oorlogsgraven beheerde. Die centrale applicatie was echter ontwikkeld met intussen verouderde technologie. Bovendien bood ze te weinig flexibiliteit en gebruiksgemak. Voor de kleinste aanpassing moest de stichting de leverancier van de software inschakelen: een inefficiënte en tijdrovende manier van werken. De website kende hetzelfde probleem. Ook daar bleek het contentmanagementsysteem intussen niet meer up-to-date.

Future-proofing data- en contentbeheer

Voor het CMS van de website hebben we gekozen om met Craft CMS te werken. Craft is een betaalbaar, modern, open-source CMS met uitstekende beveiliging en first-party support. Dit CMS is een perfecte basis om een schaalbare website op te bouwen die Intuïtief en gebruiksvriendelijk is voor de klant. Het dashboard om hun content te beheren is volledig ingericht naar hun noden.

Ook het slachtofferregistratiesysteem is compleet vernieuwd door EsperantoXL. Zij gingen aan de slag met WEM, een no-code ontwikkelplatform waarmee je als niet-programmeur makkelijk applicaties mee kunt bouwen. Medewerkers uit de business zonder gespecialiseerde IT-kennis kunnen er snel en eenvoudig applicaties mee modelleren.

Snelle en relevante zoekmachine

De enorme database aan slachtoffers en oorlogsgraven moeten makkelijk zoekbaar zijn voor mensen op de website. Voor deze zoekmachine hebben we Meilisearch gebruikt. Een open-source, bliksemsnelle en hyperrelevante zoekmachine. Op een zeer flexibele manier kunnen we data van de website indexeren en zoekbaar maken in deze zoekmachine. De integratie tussen het CMS en de zoekmachine is opgebouwd zodat deze compleet automatisch verloopt en up-to-date blijft.

Doelgerichte en nauwe samenwerking

EsperantoXL nam het overkoepelende projectbeheer voor hun rekening, maar boden ook operationele ondersteuning bij de bouw van de nieuwe technologie platformen en de overzetting van alle relevante data en content. Door een nauwe samenwerking hebben we op een zeer efficiënte manier de data-flow van het nieuwe SRS naar het nieuwe CMS kunnen integreren.

Door onze expertises op verschillende vlakken te combineren hebben we voor Oorlogsgravenstichting een digitale infrastructuur kunnen voorzien die gebruiksvriendelijk is in beheer en schaalbaar naar de toekomst.

Keep reading

Other blog articles

Kantoor bedrijf

02 juli 2020

Waarom uw bedrijf een website nodig heeft

De online aanwezigheid van een bedrijf, ongeacht de branche, kan een enorme impact hebben op het succes ervan.

Lees meer
Cardmapr To2 H Qm 4688 unsplash

09 maart 2021

Wat is de kostprijs van een website?

Wil je een nieuwe website laten maken? Het juiste antwoord op de vraag "hoeveel kost een website?" is... dat het van veel factoren afhangt!

Lees meer
Fotis fotopoulos 6s Al6a Q4 OWI unsplash

28 april 2021

20 must-vaardigheden voor softwareontwikkelaars in 2021

Hier zijn enkele van de meest waardevolle vaardigheden voor ontwikkelaars om dit jaar aan te pakken.

Lees meer

Let's talk

about your next project.